Nykyaikainen talouspäällikkö – tuo särmää johtamiseen!

Nykyaikainen talouspäällikkö ymmärtää liiketoiminnan kokonaisvaltaisesti. On valmis haastamaan ja tuomaan näkemyksiään yrityksen toimintatavoista, tulevaisuudesta ja kehittämisestä. No mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa?

Jotta yrityksessä otetaan huomioon digitalisoidun taloushallinnon tarjoamat hyödyt, tulee talouspäällikön aktiivisesti varmistaa toimintojen suoraviivaisuus ja sähköisyys. Hänen tulee ymmärtää, mitä vaaditaan tuotannon-, osto-, ja myyntitilaustoiminnoilta, jotta ne tukevat talousjohtamista kokonaisvaltaisesti. Miten hoidetaan taloushallintoon liittyvät toiminnot, hyödyntäen digitalisaatiota kirjanpitoon saakka.

Voidakseen kertoa luotettavasti eri mittareiden tulokset, tulee hänen ymmärtää mittareiden määrittelyt, tulosten muodostuminen ja laskentaperusteet. Tämä pitää sisällään myös tuotekustannuslaskennan. Hänen tulee varmistaa tiedoilla päätöksiä tekevien ymmärrys laskentaperusteista.

Unohtaa ei sovi automatisoidun raportointimallin rakentamista tukemaan jatkuvaa seurantaa ja tietysti strategiaa. Näiden lisäksi tietojen analysointi, valmiiksi pureskellut tulokset ja niiden syyt sekä seuraukset.

Ja viimeisin muttei vähäisin; hyvä talouspäällikkö yksinkertaisesti vain huomaa mihin asioihin hänen osaamistetaan on lisäarvoa ja millä tavalla hän voi haastaa henkilöstöä tuottamaan yritykselle parhaan mahdollisen tuloksen.

Share on FacebookShare on LinkedIn